Foto: Benjamin Dalby

Foto: Benjamin Dalby Instagram: vialaluna_

Hardangerviddahallen restaurant & kafé

Norsk matkultur med ferske råvarer frå distriktet.

I eit bygg med historie kan 200 gjester oppleva Norsk matglede. Restauranten kombinerer norsk matkultur og historie med ferske råvarer frå distriktet. Vi tilbyr både à la carte, Hardangerbuffet, catering, lunsj- og selskapsmeny. Hjortegryte og fjellaure er to delikate eksempler med ferske råvarer frå distriktet. Vi tilbyr både en, to og tre retters lunsjmeny, smørbrød, kaker og vaflar.

Velkomen til bords!

Vårmeny 2025

  • FISKESUPPE

    Heimalaga fiskesuppe med laks, torsk, reker, gulrot, selleri, purreløk og fennikel. Serveres med brød & smør.

    (1a, b, d, 2, 4, 7, 9, 14)

  • STEKT FJELLAURE

    Pannestekt fjellaure med kokte poteter, grønsaker, agurksalat og rømmesaus.

    (4, 7, 9)

  • HJORTEGRYTE*

    Hortegryte med potetpuré, grønsaker og tyttebær.

    (6,7,9)

  • LAMMESKANKE

    Lammeskanke med potetpuré, grønsaker og sjysaus.

    (7,9,10)

  • KJØTTKAKER*

    Kjøttkaker med ertestuing, gulrøter, amandine poteter og tyttebærsyltetøy.

    (1a, 3, 7, 9, 12)

  • FISH & CHIPS*

    Fritert fisk med pommes frites, erter, remulade og sitronbåt.

    (1a, 3, 4, 7, 10)

  • HAMBURGER

    Burger med 170 g storfekjøt og ost. Serveres med pommes frites samt salat med løk, tomat, agurk og røkt majonesdressing.

    (1a,3,7,10)

  • SALAT

    Vegetar/vegansk salat med grønnsaker i sesong. Spør om dagens utgave!

    (1A,3,7,9,10)

  • POMMES FRITES

    Pommes frites med ketchup, sennep eller majones.

  • PØLSE & POMMES FRITES

    Pølse (120 g) og pommes frites med ketchup, sennep eller majones.

    (1a, 1b, 1c, 12)

  • SMØRBRØD

    Assortert utval av smørbrød.

    Se allergener ved disk.

  • VAFFEL

    Vaffel med syltetøy og rømme.

    (1a, 3, 7)

  • KAKER

    Assortert utval av kaker.

    Se allergener ved disk.

  • KARAMELLPUDDING

    Heimelaga karamellpudding med krem.

    (3, 7)

Husk bordnummer.

Bestill ved disk.
Maten vert servert ved bordet. 

#

½ porsjon for born

Born under 13 år. Sjå stjernetekn* for utval.
Vår servitør hjelper deg gjerne.

 *

Allergener 

1) gluten (a-kveite, b-bygg, c-rug, d-havre, e-spelt) 2) skalldyr 3) egg 4) fisk 5) peanøtter 6) soya 7) mjølk 8) nøtter (a-valnøtter, b-hasselnøtter, c-mandlar, d-pistasjenøtter, e-pinjekjerner, f-cashewnøtter) 9) selleri 10) sennep 11) sesamfrø 12) svoveldioksid og sulfitt 13) lupin 14) blautdyr.

Hardangerviddahallen restaurant & kafé

Følg Norsk Natursenter på Instagram