Hardanger Matkulturfestival 27-29 Sept.

Hardanger Matkulturfestival 27-29 Sept.

Hardanger Matkulturfestival 27-29 Sept. 1000 667 Norsk Natursenter – Hardanger


Tradisjonsmat · Kunst · Kultur
Hardanger Matkulturfestival Eidfjord
15 års jubileum

Om Festivalen

Me gler oss til Matkulturfestivalen 27.-29. September og i år feirar dei 15 års jubileum! Spennande program med kurs, marknadsdag, underhalding og sjølvsagt masse god mat og drikke!

Natursenter held opent alle dagar kl 10-18. Ta turen innom utstillingane og så bort til Hardangerviddahallen for spennande smaksopplevingar.

Arrangement i Hardangerviddahallen:
Laurdag: https://www.facebook.com/events/2575342542528737/
Sundag: https://www.facebook.com/events/673996676459772/

Velkomen!

Sjå også festivalsiden, for meir informasjon

Fredag 27.september

18-21 Kurs: Lær å gropekoke kjøt.
Frå førebuing til ferdig servert.

Skalldyraften på Sjel & Gane Kr 450 pr person,
påmelding innan 25. september
til post@kokken-arthur.no

Laurdag 28.Sept

09-12 Kurs: Bli med på gropekoking av kjøt.
Frå førebuing til ferdig servert.

11.00 Festivalen opnar
12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen
12.05 Offisiell opning ved konfransier Torstein Hatlevik, Haaheim Gaard
11-16 Sal av varer frå småskala-produsentar, mat- og kunstboder

· Nils Henning Nesje viser kokkekunst
· Demonstrasjon av fermentering ved Cecilia Marie
· 6. klasse ved Lægreid skule presenterer «Barnas Restaurant»
· Takkebakst: Bakstekonene steiker flatbrød, krotekake, lappar og mjølkekaker
· Koking og servering av tradisjonell rjomegraut
· Gropekoking
· Heilgrilling av gris

· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden
· Ølbrygging v/Arild Ormevik
· Sidersmaking v/Helleland Gard Heldre sider og saft
· Hardanger Bogeskyttarklubb
· Hesteskokasting
· Leik og musikk frå vikingtida
· Press di eiga eplesaft
· Bakestasjon med barna
· Gratis hesteriding
· Ansiktsmåling

13.30 Musikalsk innslag v/Baljelauget frå Voss
14.00 Trekking av gevinstar frå loddboka
14.30 Musikalsk innslag v/Alexander Aga Røynstrand med vener
16.00 Musikalsk innslag v/Baljelauget frå Voss
19.00 «Forsmak» i marknadsteltet.

«Ganespa» i Hardangerviddahallen. Kokkane frå «Chefs Dinner Norge», Torstein Hatlevik og Nils Henning Nesje, serverer 6-rettars velvære for ganen. Gruppa Stròk frå Ulvik spelar til dans.

Søndag 29.Sept

12-17 Tradisjonsrik søndagsmiddag i Hardangerviddahallen restaurant
10-18 Norsk Natursenter, utstillingar og panoramafilm
12-15 KURSDAG i Tunet på Haugen.

  • Takkebakst med Mona
  • Fermentering med Cecilia Marie

15.30 Kvitanesen kjem i Hardangerviddahallen Restaurant & Cafe

Det kostar å lage festival!
Inngangsbilletten laurdag er som i fjor på kr 100. Born under 15 år er gratis.